. . http://www.cogninova.com
../links/kultur.htm ../links/wrap.php?u=kultur.htm&t=1512957249 #z

P1 Kultur fredag 9 september http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/776712?programid=478 Vi går på djupet med "Den allvarsamma leken", apropå den nya filmen. Regissören Pernilla August tar med oss på en promenad i filmens fotspår. Följt av arkivklipp och samtal om det klassiska verket.

P1 ../links/wrap.php?u=p1.htm

Hamlet - read online https://www.bookrix.com/_ebook-william-shakespeare-hamlet/

Två nya filmer, ett gammalt porträtt och så barnradiojuryn om en magiskt barnbokhttp://sverigesradio.se/sida/avsnitt/970300?programid=5053 Filmerna i dagens P1 Kultur porträtterar en hjälte och en värsting. Hjälten spelas av Chadwick Boseman i filmen ”Marshall”. Värstingen är den högst verklige skabrösa Johnny Bode. : ...

... Johnny Bode får biobesökarna möta genom tidningsarkiv, vittnesmål från vänner, väninnor och sol-och-vårade ovänner, och ömsom kvicka, ömsom religiösa och ömsom pornografiska låttexter. Det är dokumentärfilmarna Bo Sjökvist och Bengt Löfgren som lite smått besatta försöker gräva fram sanningen om schlagerstjärna, skojaren, kleptomanen, operettkungen och snuskmusikinnovatör Johnny Bode i filmen ”Ingen tid för kärlek”.

Johnny Bode verkar representativ för sin (vad man starkt kan gissa sig till) etniska grupps utsvävningar: att synas överallt, ställa sig i bräschen för alla nya strömningar - utan moraliska hämningar - och driva dessa strömningar till groteska exalterade katastrofer. Tvångs-kastreringen var ett exempel på förnuftets seger.

#a
http://www.cogninova.com